30 appartementen deelplan Overtuin, Sterrenberg Huis ter Heide


1499043
Projectnaam:
Bruggebouw Overtuin Huis ter Heide
Discipline:
Wonen
Omvang:
30 appartementen
Bouwfase:
Ontwikkeling, bouwteam, realisatie
Firma:   
Bouw en ontwikkelcombinatie Sterrenberg VOF
Opdrachtgever:
VolkerWessels Vastgoed, Mitros.
Periode:
2011-2013
 
In het deelplan Overtuin wordt inmiddels druk gebouwd aan het Bruggebouw. Dit appartementengebouw in een VolkerWessels variant van de Pluswoning, is in 4 bouwlagen opgebouwd. Naar ontwerp van architectenburo Soeters van Eldonk zijn twee types van appartementen ontwikkeld. Een drie- en een twee-kamer appartement die in opdracht van Wooncorporatie Mitros worden gerealiseerd.  De architectuur sluit geheel aan bij die van het complete deelgebied. De galerijen worden voorzien van gemetselde borstweringen met een centraal trappenhuis met lift.
 
Bijzonder is de Burgverbinding die het gebouw met zijn hoger gelegen omgeving biedt. Hierdoor kunnen zowel bewoners als clienten van Abrona gebruik maken van de brug en lift om in het plangebied te komen.
 
Woningen worden momenteel gerealiseerd door Bouwcombinatie Sterrenberg VOF. Oplevering is medio mei 2013.