12 twee onder een kap woningen Fase 2 Overtuin, Sterrenberg Huis ter Heide


Projectnaam:
Twee onder een kap woningen Fase 2 Overtuin Huis ter Heide
Discipline:
Wonen
Omvang:
12 Twee onder een kapwoningen
Bouwfase:
Ontwikkeling, bouwteam, realisatie, oplevering
Firma:   
Bouw en ontwikkelcombinatie Sterrenberg VOF
Opdrachtgever:
VolkerWessels Vastgoed
Periode:
2014-2015
              
In het deelplan Overtuin zijn inmiddels de 12 twee onder een kap woningen opgeleverd en bewoond. De 2e fase van 12 nieuwe woningen is inmiddels gestart en zal naar verwachting eind 2015 worden opgeleverd. Het ontwerp van architectenburo Soeters van Eldonk zijn ruime woningen ontwikkeld in een dertiger jaren stijl. Bijzonder zijn de ruime overstekken van de kap, met de vlakke dakpan, die het een vlotte strakke uitstraling geeft. De erker aan de voorzijde, het frisse metselwerk met betonnen speklagen, geven de woning een fraai uiterlijk. Bijzonder is ook de achterontsluiting met een berceau, een bloemenpoort die een verbindend element in het plandeel vormt.Woningen zijn in 2014/2015 gerealiseerd door Bouwcombinatie Sterrenberg VOF.